Arbetsprocess för Golvslipning i Malmö

1. Beredning av utrymmet:

För att säkerställa en effektiv arbetsprocess behöver vi att utrymmet är fritt från möbler. Se till att arbetsområdet är klart innan arbetet påbörjas.

2. Golvslipning med högkvalitativa maskiner:

Vi använder välkända Lägler och Bona sortiment av slipmaskiner för att säkerställa hög kvalitet. Med optimal uppsugningsförmåga strävar vi efter att uppnå släta golv i en ren och nästan helt dammfri miljö. Våra specialmaskiner överträffar de vanliga maskinerna som finns att hyra på lokala byggvaruhus.

3. Färgändring av golvet:

Vid golvslipning och ytbehandling har du möjlighet att ändra färgen på golvet. Utforska vårt galleri för exempel på olika färgval. Vi använder en kombination av pigmenterade oljor, lack och lut för att uppnå önskat resultat baserat på golvets egenskaper och önskat utseende.

4. Effektiv efterbehandling för skydd:

Efter slipningen behandlar vi golvet med olika produkter för att skydda mot smuts och spill. Det kan inkludera genomskinligt polyuretanlack, olja eller hårdvaxolja. Lack är slitstarkt och kräver minimalt underhåll, medan hårdvaxolja bör återfettas med underhållsolja för att behålla sitt skydd över tid.

5. Torktid och Härdning:

Torktiden varierar beroende på den valda ytbehandlingen. Efterbehandlingen kan inkludera tre lager polyuretanlack på 2-3 timmar eller två lager hårdvaxolja som behöver 8-12 timmar var. Golvet kan användas nästa dag, men det bör undvikas att placera mattor på golvet förrän en vecka efter behandlingen för att möjliggöra fullständig härdning.

6. Skötsel och Underhåll för dina golv:

För hårdvaxade eller oljade golv rekommenderar vi att du regelbundet återfuktar golvet med underhållsolja när det behövs. Applicera underhållsoljan med en plattmopp för att säkerställa en jämn täckning och optimalt resultat. Detta bidrar till att bevara golvets naturliga lyster och skyddar det mot slitage.

För veckovis städning av sådana golv är användning av såpa ett utmärkt val. Såpan inte bara rengör golvet effektivt utan återfuktar också ytan, vilket är speciellt viktigt för att bevara skönheten hos hårdvaxade eller oljade golv. Använd en trävänlig såpa och applicera den enligt tillverkarens rekommendationer för att upprätthålla golvets kvalitet.

För lackade golv behövs inte samma typ av återfuktning. Här rekommenderar vi användning av vanliga golvstädningsprodukter speciellt utformade för trägolv. Dessa produkter ger effektiv rengöring och underhåll utan att påverka lackets yta negativt.

För ytterligare skötselråd och rekommendationer, kontakta oss gärna. Vi är här för att säkerställa att dina golv i Malmö förblir vackra och i bästa möjliga skick under lång tid framöver.